Sijoittaminen,Tilastot,Yleinen

Lainaaja.fi tilastoja

27.02.2014, Juha

Kohta minulla tulee täyteen Lainaaja.fi:ssä sijoittamisessa kolme vuotta. Olen ollut aika tyytyväinen kyseiseen palveluun, vaikka en ole vielä päässyt sellaisiin korkoihin, kuten olen halunnut.

Kertaan hieman. Olen sijoittanut nyt kolmen vuoden aikana kyseiseen palveluun 680€. Eli noin vajaa 20€ kuukaudessa. Tämä rahan olen siis palkasta sijoittanut. 20€ on monen mielestä naurettavan pieni summa, mutta minulla onkin naurettavan pieni palkka.

48 lainanottajaa on maksanut lainansa kokonaisuudessaan pois. Heidän osaltaan tienasin korkoja n. 10%. korkotuloja n. 60€. Tähän 48: saan sisältyy myös sellaisia lainoja, jotka olen myynyt pois. Mm. kaksi ulosotossa olevaa lainaa olen myynyt n. 80% alennuksella, eli tein niissä lainoissa aika rankasti tappiota. Olen kuitenkin kokonaisuudessaan jäänyt plussan puolelle.

Tällä hetkellä avoimia lainoja on 101 kpl. Osa heistä maksaa ajallaan, osa myöhässä, osa perinnnän kautta ja osa on ulosotossa. Laskelmien mukaan saan kuitenkin n. 10% tuottoa vuosittain. Tuottoprosentti näyttää kokoajan kasvavan hieman, kun osaamista on tullut lisää ja palveluntuottaja on parantanut otteitaan. Tällä hetkellä minulle tulee suorituksia keskimäärin 10€ viikossa. Suurin osa tulee perinnästä, osa maksaa ajallaan ja ihan pieni osa ulosoton kautta.

En laske ihan taiteen sääntöjen mukaan tuota tuottoa. Olen siis sijoittanut omaa rahaa 680€, ja tienannut sillä korkoa. Tämä korko muuttuu omaksi pääomaksi eli yhteensä minulla on nyt n. 740€. Omassa laskukaavassa en laske korkoja omaksi pääomaksi, eli suhteutan tulot aina tuon 680€ mukaan.

10 vuoden aika jänteellä katson, että kuinka monta prosenttia minulla on kasvanut tuo 680€ potti.

Koska olin mukana Lainaajassa lähestulkoon alusta asti, niin alussa sijoitukset menivät kankkulan kaivoon. Nyt palvelu on parantunut ja sijoitan vain pieniin lainasummiin, maks. 800€ kokoisiin lainoihin. Olen mukana siis sijoittamassa 10€ summalla per laina. 800€ on vielä sellai en summa, että voit saada kohtuullisen maksusuunnitelman perintätoimistolta/ulosotosta. Ulosotossa pitää puolessa vuodessa saada maksettua velat pois, olkoon velka minkä kokonen hyvänsä.

, , ,


2 vastausta

  1. Juha sanoo:

    Oletko itse sijoitanut tuonne Lainaajaan? Olisi hauska tietää vähän sun tilastoja, että onko ne lähellekkään saman suuntaisia kuin itselläni on.

  2. Joni sanoo:

    Hyvä kirjoitus. En ollut enne kuullutkaan kyseisestä palvelusta ja yllätyin että tuollaisia on. Ihme kun ei ole lainajan ominaisuudessakaan tullut vastaan ennemmin. :S Tuotahan pitäisi mainostaa enemmän!

    Ps. hyvä ploki t. samassa veneessä ollaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *