Säästäminen,Tilastot,Yleinen

Maksumuistutukset ja perintäkirjeet

08.05.2014, Juha

Aika monelle suomalaiselle on tullut nyt laman aikaan maksuhäiriömerkintä. Ei ole ihme, koska osalla meistä hyvinäkin aikoina raha on tiukassa. Teen hypoteettisiä laskelmia, paljonko myöhästyneet laskut tulee meille maksamaan.

Ajatellaan vaikka jotakin laskua, jonka summa on 10e. Jos laskua ei maksa ajallaan, niin monessakin laskussa on maksumuistutusmaksu 5e. Hinnaksi on siis muodostunut 15e. ”Korkokulut” ovat siis 50%, eli enemmän kuin monessa pikavipissä. Jos edelleenkään ei makseta tätä summaa, niin 15e menee perintään. Eri perintätoimistoilla on eri summa perimiskuluja, mutta ne ovat noin 20e ja siitä ylöspäin. 15e + 20e on 35e. Se on jo 350% alkuperäisestä laskusta.

Koska summa on kasvanut suureksi, joudut perintätoimiston kanssa sopimaan maksusuunnitelmasta. Se taas saattaa maksaa 40e. 35e + 40e on 75e. Se on 750% alkuperäisestä. Eli maksat ylimääräistä 65e.

Jos tämän kaltaisia myöhästymisiä tulee esim. joka toinen kuukausi, niin se tekee vuodessa 390e. Se on iso summa rahaa. Se on suunnilleen sama summa rahaa, jonka minä sijoitan riskillä. On siis välttämätöntä yrittää päästä tästä myöhästymiskierteestä eroon. Kannattaa kerätä vaikka pulloja tai myydä pari vaatetta jotta saisi laskut maksettua. 390e mikä jää vuodessa enemmän rahaa, niin saa varmasti ostettua ne myydyt tavarat takaisin.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *