Säästäminen

Pitkäjänteisesti ajatellen

28.02.2014, Juha

Miksi rikkaat ovat rikkaita? Miksi harva nuori on rikas? Mitenn rikkaat rikastuvat?

Siinä on muutama kysymys, mitä moni meistä on miettinyt. On varmasti erilaisia tapoja rikastua, mutta ne, jotka pysyvät rikkaina, niin heille on ominaista pitkäjänteinen ajattelutapa. He eivät kysy, että kuinka paljon tienaan huomenna, vaan ne kysyy että kuinka paljon tienaan 20 vuoden päästä.

Toinen ominaisuus heillä on se, että he eivät ota lainaa sellaisiin asioihin, jotka lisäävät kuluja, mutta eivät tuota mitään. Esimerkkinä tälläinen voisi olla vaikka huvivene tai dvd-soitin. He ottavat lainaa vain sellaisiin asioihin, jotka tuottavat heille rahaa. Esimerkkinä vaikka sijoitusasunto tai auto. Auto sen vuoksi, koska liikkuminen on nopeampaa kuin kävellen, joten pystyy tehdä enemmän töitä.

Aina kun me nämä kaksi ominaisuutta pidettäisiin mielessä ja mukana harkinnassa, niin huomaamatta meillä jossain vaiheessa vuosien kuluttua on enemmän omaisuutta kun ”normaalilla” elämäntavalla.

,


2 vastausta

 1. Juha sanoo:

  Auton ostaminen esimerkkinä toimii silloin, jos auto on välttämätön töissä. Esimerkkinä vaikka rakennusyrittäjä, joka ilman autoa ei pärjää. Se että kannattaako perusduunarin ostaa autoa jolla on lyhyt työmatka, niin en ole siitä varma.

  Toinen esimerkkinä voisi olla myyjä, joka kiertää pitkin maakuntaa. Ilman autoa ei vain kerkeää niin monta asiakasta käydä läpi, kuin kävellen. Tietysti, jos kaikki asiakkaat olisivat kilometrin säteellä, niin eihän autoa sinänsä tarvittaisikaan.

  Auto kannattaa ostaa lainalla siinä tapauksessa, kun se auto itsessään jo on työväline. Jos se on vain kulkuväline, niin silloin se kannattaa ostaa ilman lainaa.

  Toiseksi, sijoituskohde ei välttämättä tarvitse itse tuottaa rahaa. Kuten autokin, auton arvo laskee rajusti, joten itse auto ei tuota voittoa. Mutta se, että mitä saat tehtyä kun omistat auton, tai mitä et saa tehtyä, kun et omista autoa. Siitä on periaatteessa kysymys. Sama se on myös muissakin työvälineissä kuin vain autossa.

 2. autoton sanoo:

  Vai on auto hyvä sijoitus lainarahalla, koska ei tarvitse kävellä ja ehtii tehdä enemmän töitä? Saa olla todella kova palkka, jotta auto kannattaisi ostaa – puhumattakaan velaksi.

  Valitettavasti en voi blogiasi tuota lausetta pidemmälle enää lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *