Yleinen

Rahasi ”vähenevät” käyttötilillä

07.06.2013, Juha

Oletko koskaan ajatellut, että rahasi ”vähenevät” pankin käyttötilillä? Näin se vain on. Miksi annamme niiden hävitä, jos samoilla rahoilla voidaan saada lisää rahaa?

Käyttötili on tarkoitettu -kuten jo sanasta voi päätellä-, rahojen päivittäiseen käyttämiseen. Käyttötililtä maksetaan ruuat, asumiset, laskut, harrastukset yms. Palkkakin tulee pääsääntöisesti käyttötilille.

Meidänhän on tarkoitus yrittää jatkuvasti säästä niistä palkoista/tuista, mitä tänne käyttötilille tulee. Ja yleensä ne jätetäänkin sille tilille kaiken varalta. Se on virhe. Tehdään pieni ajatusleikki, niin ymmärrätte ehkä paremmin, että miksi sanon virheeksi.

Sinulla on ”säästössä” käyttötilillä 100€. Ajatellaan, että esim. jokin tuote maksaa tuon 100€. Eli säästöillä saisit ostettua kyseisen tuotteen. Normaalitilanteessa hinnat jatkuvasti nousee, esim. tuotteiden ja palkkojen hinnat, eli kysymyksessä on inflaatio. Mitä tälle 100€ säästölle ja 100€ tuotteelle käy? Ajatellaan hypoteettisesti, että käyttötilillä 100€ säästö on kasvanut korkoa 1€. Ajatellaan myös niin, että inflaatio on nostanut tämän 100€ tuotteen hintaa 2€. Hupsistakeikkaa. Enään et tällä säästöllä saakkaan ostettua kyseistä tuotetta. Olet siis euron ”tappiolla”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *