Säästäminen,Sijoittaminen

Bonus -kortit

12.01.2012, Juha

Suomi on täynnä kaiken maailman bonus- ja plussakortteja. Niissä on sekä hyvät että huonot puolet. Huonot puolet on se, että ne nostavat tuotteiden hintaa ja hyvä puoli on siinä, että saat bonuksia.

Koska tämä järjestelmä on olemassa, niin ehdottomasti kannattaa sitä käyttää. Ne jotka sitä ei käytä, niin ne maksavat käytännössä niille bonuksia, jotka käyttävät näitä kortteja. Se johtuu siitä, että tuotteissa joka tapauksessa on lisättynä jo valmiiski se ”bonuksien” osuus.

Itselläni on kokemusta vain S-ryhmän Bonus -kortista. Aloitusmaksu tässä kortissa on 100€, mutta sen voi maksaa niillä kertyvillä bonuksilla. Ainoastaan 20€ pitää maksaa etukäteen ja loput 80€ voi maksaa automaattisesti bonuksilla. Eikä siitä koidu mitään lisäkuluja.

Bonusjärjetelmän voi käydä tarkistamassa osoitteessa S-Kanava.fi. Mm. 50€ kuukautisesta ostoksesta saa sen 1%. Se nyt ei paljon ole tuosta summasta, mutta on se enemmän kuin ei mitään. S-Kortilla saa myös joitain alennuksia suoraan.

S-ryhmä maksaa myös korkoa sijoitetulle pääomalle, eli sille 100 €:lle. Tähän asti vuosittainen korkotulo on ollut 20€. Pitkällä matikalla laskettuna, 5 vuodessa saa takaisin sen sijoitetun 100 €:n (lisäksi tietysti bonukset päälle) ja sinulla on edelleen se 100€ sijoitettuna, minkä saa pois milloin haluaa.

Hommatkaa siis bonuskortti. Voitte valita kenen ryhmän bonuskortti on paras ja alkaa keskittämään sen ryhmän tuotteisiin/palveluihin.

Olisi hauska saada keskustelua siitä, että mikä bonusjärjestelmä lukijoiden mielestä on se paras.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *