Tienaaminen

”Etsi” raha – myy tavaraa

07.11.2011, Juha

Yksi hyvä keino saada lisätuloja säästämiseen on se että myy kaiken tuhran pois. Siis kaiken. Ylimääräiset vaatteet ja tavarat. Kumma kyllä, ihmiset ostavat mitä ihmeellisimpiä asioita. Joku saattaa ostaa vaikka matonkuteeksi vaatteita, jos halvalla saa. Siksi ei kannata miettiä, että ”ei tätä kuitenkaan kukaan osta”. Itse olemme myyneet jopa rikkinäisiä kelloja. Joku keräiliä voi ostaa niitä.

Tavaraa ei kannata säästää ”pahan päivän varalle”. Jos tulee ”paha päivä”, niin silloinhan ei muuta kuin menee kirpputorille ja ostaa mitä tarvii. Samalla hinnalla saa samoja tavaroita, mitä itse on myynyt. Ei sitä rahaa kannata tavaroissa pitää kiinni.

Ensimmäiseksi siis lajittele kaikki tavarat, jotka olet valmis myymään. Kaikki pienetkin jutut, lusikat, haarukat, servetit, kynttilät, petivaatteita, verhoja, pyyhkeitä yms. Siis kaikki. Jopa marjastusaikaan saattaa viinapullostakin saaha kirpparilla enemmän, mitä siinä on pantti.

Kirpputorilla tietenkin on paras vaihtoehto myydä pieniä tavaraoita, koska muuten postikulut olisivat enemmän, mitä se itse tuote. Isommat sitten myy eri kauppapaikoissa.

Jos myydään kaikki ylimääräinen jatkuvasti pois, niin meidän perheen kohdalla (2 aikuista, 1 lapsi) puhutaan n. 150€ vuodessa. Eli siinä on pieneksi käyneitä vaatteita lähinnä ja niitä, mitä on vuoden ajaksi kertynyt ylimääräisiä tavaroita. Kuitenkin erilaisia juhlia kun on, (joulut, synttärit yms.) sitä tavaraa tulee jatkuvasti, vaikka ei sinänsä itse osta mitään.

Joten myykää ihmeessä kaikki ylimääräiset tavarat veke. Isommat tavarat voitte myydä esim.:

Tori.fi
Huuto.net

Pienemmät tavarat sitten siinä kirpputorilla, mikä vaikuttaa parhaimmalta.

Ja kun olette saaneet myytyä tai olette myyneet, niin toivoisin, että laittaisitte kommentteihin myynnin määrän. Niin pienet kuin isommatkin määrät.

, , , , , ,


3 vastausta

 1. Juha sanoo:

  Toivon, että täällä blogissani ei tultaisi mainostamaan omia verkkosivuja. Kiitos!

 2. JiiBee sanoo:

  Voisin sanoa, että tällaisesta sietäisi ottaa oppia kaikkien suomalaisten! Suomalaiset, etenkin nuoret, velkaantuvat koko ajan enemmän ja enemmän. Ihmisten pitäisi oppia säästämään ja kierrättämään. Ihmisten nurkkiin ja kellareihin ja komeroihin kertyy aina vuosien varrella valtavasti tavaraa josta ei muka voi päästä eroon. Todellisuudessa elämä muuttuu kevyemmäksi, kun myy tai jopa lahjoittaa suurimman osan omaisuudestaan pois. Vaikka omistuskeskeisessä kulttuurissamme luopuminen omaisuudesta voi tuntua aluksi mahdottomalta, niin lopulta ihminen kyllä huomaa että todella todella harvassa on se esine, jota jää pidemmän päälle kaipaamaan. Yksi hyvä periaate on tämä jo kuuluisa 80/20. Eli myy 80 prosenttia omaisuudestasi ja elämänlaatusi paranee kohisten. Suosittelen rohkeutta tässäkin asiassa, kuten niin monessa muussakin.

  Mutta tosiaan, ihmiset mieluummin lainaavat ja lainaavat rahaa kuin järkeistävät koko omaisuus- ja talouskuviotaan. Mikä tässä oikein on taustalla? Käytännössä uskon, että yksi iso ongelma on se, että ihmisiltä puuttuu nykyään nettiaikana kärsivällisyyttä ja kykyä pitkän tähtäimen suunnitteluun. Tämä johtaa siihen, että nuoret ajattelevat, että heidän pitää saada heit nyt se elintaso, joka heille ikään kuin ”kuuluu”. Sitten ollaan korvia myöten asuntolainoissa ja kulutusluotoissa. Tämän kaltaiset mainossivut http://www.kulutusluottoja.info/vippilainat-top-10.html julistavat ilosanomaa. Niitä on netti aivan täynnä ja mitä iloa niistä on kenellekään? Haittaa vain, pitäisi kaikki kieltää lailla. Pikavipit ja niihin kannustavat sivut. Pilaavat suomalaisten taloudenhallinnan ja sitten tarvitaan kaiken maailman sosiaalitukia ja väliintuloja ja sosiaalisia luottoja ihmisten pelastamiseksi velkakierteiltä, jotka olisi jo alun perin voitu välttää pienellä harkinnalla ja sillä, että valtio olisi puuttunut ahneeseen ja kiskurimaiseen rahoitustoimintaan.

 3. Jyrki Sulava sanoo:

  Miksi ei tavaran myymistä voida vertailla, kun kaikkea muuta lähes voi?

  Katso nyt vaikka tätä: http://www.pikavippi.ws/vippi-vertailu

  – Jyrki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *