Säästäminen,Sijoittaminen

Riskinottokyky

03.11.2011, Juha

Ennen kuin varsinaisesti alkaa sijoittaa, täytyy miettiä sitä, että mikä on riskinottokyky ja kuinka pitkään säästöjä aikoo kerryttää.

Minä itse olen jakanut niin, että osassa säästöissä on suuri riski, osassa kohtalainen ja osassa ei riskiä ollenkaan. Jokainen voi tietenkin sen mukaan toimia, miten parhaaksi näkee.

On hyvä miettiä ja suunnitella myös valmiiksi sen, että kuinka paljon kuukaudessa laittaa säästöön. Tällä hetkellä itselläni on 50€ minimi, mutta laitan aina enemmän. Se 50€ ei ole paljon, mutta näette, että mitä sillä pystyy saamaan.

50 eurosta laitan 10-20€ euroa korkean riskin asioihin. Loput sitten riskittömälle korkotilille. Tuo 10-20€ on sellainen summa, että ei ota pattiin tai en menetä yöunia sen takia, jos vaikka menetän sen rahan. Totta kai se harmittaa, että säästää pari vuotta ja sitten menettäisi kaikki. Niin ei kuitenkaan käy, ja sen tulen selittämään täällä blogissani.

Eli päätä paljonko voit laittaa palkasta yms. säästöön, jolla voi tienata ja mikä siitä kuukautisesta säästösummasta voisi olla sellainen summa, minkä olet valmis ”menettämään”.

PS. Jos on kuitenkin käynyt tällä hetkellä niin, että palkastasi yms. ei jää yhtään ylimääräistä, niin annan myös vinkkejä ja ideoita siihen, että siitä jäisi. Se kuitenkin ehkä vaatii aluksi vähän elintason laskuakin, mutta jos tietää, että tulevaisuudessa talous on paremmassa tasapainossa nin varmaan hyväksyt sen.

, ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *