Sijoittaminen,Tienaaminen

Riskisijoita ”ylimääräiset” rahat

15.11.2012, Juha

Jotta sijoittaminen olisi hauskaa ja mielenkiintoista, niin kannattaa myös aina sijoittaa riskisijoituksiakin. Jokainen tietenkin omalta kohdalta miettii, että kuinka paljon uskaltaa ja viihtii sijoittaa riskillä.

Itse ajattelen niin, että sijoitan riskillä sen summan rahaa, että ei haittaa, vaikka en näkisikään sitä koskaan enään. Tämä skenaario on kuitenkin melko epätodenäköinen. Yleensä jos epäonnistutaan riskisijoittamisella, niin se tarkoitettaa sitä, että sijoitus ei tuota voittoa. Eli omat saadaan pois. Pienillä summilla se itse voitto nyt ei olekkaan se pääasia, niinkuin olen siitä jo maininnut.

Itse sijoitan riskillä 10€ joka kuukausi. Se on sellainen summa, että en menetä yöuniani sen vuoksi, että en näkisikään näitä rahoja enään koskaan ikinä. Tämä 10 euron sijoitus tuo kuitenkin mukavaa ”viihdettä” ja tunnereaktioita elämän varrelle, positiivisia sellaisia. Joka kuukausi kun tämän summan laittaa, niin se on vuodessa 120€ ja 10v aikajänteellä 1200€. Ei paljon, mutta jos tämä riskisijoitus onnistuu ja ehkä joskus tulevaisuudessa pystymme sijoittaa riskillä enemmän, niin puhutaan taas huomattavasti isommasta summasta.

On erilaisia vaihtoehtoja sijoittaa riskillä. Pankeilla on se huono puoli, että pitäisi sijoittaa jokin tietty minimisumma, esim. 1000€. Kuinka monella meistä ”köyhillä” on koskaan niin paljon rahaa tilillä ylimääräistä? Toinen seikka on se, että aina pankeilla menee jotakin palkkiomaksuja yms. joten pienien summien sijoittaminen on erittäin kallista, joten sijoituskanavat täytyy löytää jostain muualta.

Muutaman vuoden on ollut toiminnassa sellainen lainoitustoiminta, jota kutsutaan sosiaaliseksi lainaamiseksi. Eli se tarkoittaa sitä, että ihmiset lainaa toisilleen rahaa normaalin lainalainsäädännön mukaan. Suomessa on ainakin kaksi tälläistä lainojen välittäjäyritystä: Lainaaja.fi ja Fixura.fi

Käytännössä nämä on samanlaisia yrityksiä pienillä eroilla. Fixura on ”kalliimpi”, eli ihan pienillä summilla siellä ei kannata ”pelata”. Joten suosittelen tuota Lainaajaa. Sinne tallentaminen ja talletuksen nostaminen on ilmaista. Palkkio menee vain tuotosta. Kannattaa kuitenkin tutustua tarkemmin näihin kumpaankin. Itse sijoitan Lainaajan kautta, mutta jollekkin tuo Fixura on parempi.

Kommentoikaa omia mielipiteitä näistä yrityksistä ja jos kokemuksia on, niin niitä otetaan mielellään vastaan.

, , , , ,


4 vastausta

 1. Juha sanoo:

  Tuo osuuskauppajuttu on erinomainen idea. Tähän mennessä olen itse saanut osuuskaupasta joka vuosi 20€, joten jos sen kertoo vaikka viidellä, niin se olisi satanen.

  Lainaaja on riskisijoitus. Itse pidän lähes uhkarohkeana sitä, mutta sen vuoksi sijoitankin vain sen, minkä voin ”menettää”. Uskon kuitenkin, että kun mennään vuosi, kymmeniä vuosia eteenpäin, niin jossain vaiheessa nekin rahat tulee takaisin, jotka ovat perinnässä tai jopa ulosotossa. Hitaasti, mutta varmasti. Kaikki tämä kasvaa korkoa niillä ”ylimääräisillä” rahoilla, jotka olisi muutenkin mennyt jonnekkin turhaan.

  Aina ei kannata ajatella, kuten olen jo kirjoittanut, että sijoituksen saa takaisin silloin kun sen haluaa. Arvaa pysykö mulla sijoitukset, kun sain ne pois silloin kun halusin? Siksi meidän köyhien pitää sijoittaa raha niin, että se olisi kuin menetetty jo.

 2. Kuksija sanoo:

  Lainaajaan 11 lainaa. Alku 6/2012, nyt 1maksaa ajallaan ja 1 aina myöhässä.
  Loput menee näköjään perintään joten pakkaselle menee ja toiveita siitä että saan omani pois on kai turha elätellä. Joten nyt hommaan S-kaupan asiakasomistaja ”osuuksia”. Pääoman saan takaisin silloin kun tarvitsen ja keväällä tulee 10-20€ ”korkoa” per osuuskauppa. Joten tällä mennään eteenpäin.

 3. Juha sanoo:

  Tuloksista laitan tarkemmat tiedot. Käytän vain Lainaaja.fi:tä, koska se on ilmainen käyttää.

  Tällä hetkellä osa menee perintään ja ulosottoon, mutta en hermoile sen vuoksi, että kun niinkuin kirjoitin, niin olen sijoittanut sellaisia summia kuukausittain, mitä voikin hävitä. Varsinaisia tuloksia alan näkemään ehkä 5 vuoden kuluttua, kun sieltä periinästäkin yleensä saa rahat takaisin ja ulosotosta. Nämähän kasvaa kuitenkin korkoa joka tapauksessa.

  Ehkä kuolema on sellainen vaihtoehto, josta rahoja nyt ei saa takaisin. Ulosotossa jos on, niin uskon, että jossain vaiheessa elämää, varsinkin nuorilla, on pyrkimys maksaa ne velat pois. Kauan saa tietysti oottaa.

 4. Siis sanoo:

  Minkälaisia tuloksia olet saanut näistä Fixurasta ja Lainaajasta? Mitä netistä lukenut, niin aika riskialttiita ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *