Säästäminen,Sijoittaminen,Yleinen

Sijoittaminen Nordnetiin

07.12.2012, Juha

Meillä on siis useita eri vahtoehtoja sijoittaa omia säästöjä. Voimme sijoittaa riskillä tai riskittömästi. Tässä blogikirjoituksessa käyn riskittömän vaihtoehdon läpi, jota siis itse käytän. Se on Nordnet.

Nordnet on siitä hyvä vaihtoehto, että sen käyttö on ilmaista. Ei kuukausimaksuja, ei mitään kuluja. Siis jos puhutaan pelkästään säästämisestä. Nordetissä voi myös sijoittaa osakkeisiin, mutta aluksi tietysti kannattaa avata sinne talletustili johon voi säästää sitä rahaa.

Niinkuin jokaisessa tilinavauksessa, myös tässä tarvitsee todistaa henkilöllisyys yms. muut viralliset tiedot. Henkilöllisyys todistetaan lähettämällä esim. passista kopio Nordetille. Tämä tilinavaaminen on työläin vaihe, mutta kun sen kerran on tehnyt, niin se ei tuntunutkaan niin pahalta.

Nordetissä maksetaan kuukausittain korko tilille. Vaikka korko on pieni, niin siitä huolimatta se kannattaa. Jos vertaamme normaaleihin pankkeihin, niin niissä on niitä käyttömaksuja (esim. 5€/kk), joten tilillä saa olla melko paljon rahaa ennen kuin korot kuittaavat tuon käyttömaksun. Nordnetissä ei ole käyttömaksua. Normaaleissa kivijalkapankeissa on aina jotakin ihme juttuja, että pitää vähintään sijoittaa esim. 1000€ yms. Kellä normaalilla ihmisellä on rahaa vapaana noin paljon?

Kun olemme avanneet tilin Nordnetiin, niin ei muuta kuin säästämään. Ehkä jossain vaiheessa, kun Nordnetin talletustilillä on tarpeeksi säästössä rahaa, niin voimme ajatella sijoittamista. Nordnetissä on helppo sitten sijoittaa osakkeisiin yms. säästöjä. Ennen kuin sijoittaa, tietysti kannattaa lukea niitä opuksia, mitä sieltä sivuilta löytyy. Kirjoittelen sijoittamisestakin jossain vaiheessa tarkemmin.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *