Formula 1 VPN-Suomi

Säästäminen,Tienaaminen

Tienaamisen lähtökohta

02.11.2011, Juha

Jos halutaan saada jostain lisätuloja palkan yms. lisäksi, niin lähtökohtana on aina se, että ei odoteta liian isoja tuloja. Monesti innostus sammuu, kun tuloja ei ensimmäisen vuoden aikana oikein kerry. Niin on meinannut ja käynytkin itselleni.

Toinen tärkeä asia on se, että ei yritetä liian nopeesti saada lisätuloja aikaan. Itselläni on kaksi aikajaksoa; 10 ja 20 vuotta. Kun pidän tämän mielessä, niin silloin on jotenkin helpompi hyväksyä se, että tuloja ei niin hirveesti tule.

Yksi tärkeä seikka on myös se, että jos vain mahdollista, tulojen hankkimnen pitäisi aloittaa ennen ensimmäistä lainaa. Sen vuoksi, että mahdollisista työtuloista ei menisi lainan maksuun rahaa, vaan että saman rahan voisi ensiksi laittaa kasvamaan korkoa. Kun pari kolme vuotta ollaan kitkuteltu ilman lainaa ja laitettu kuitenkin sivuun vähintään sen verran, mitä lainaa olisi maksettu.

Säästäminen toimii päinvaistoin, kuin ”kädestä suuhun” eläminen. Eli jos halutaan ostaa vaatteita, niin me säästetään pari kolme kuukautta, että meillä on tarpeeksi rahaa ostaa se. Säästämisessä tapahtuu toisin päin. Ostetaan paita ja laitetaan sivuun sen verran kahden kolmen kuukauden aikana, mitä se vaate maksoi. Näin toimimalla, meillä ei tule ongelmia sen suhteen, että jos tulee äkillinen meno (auton korjaus yms.)

Jossain vaiheessa säästössä on niin paljon, että voidaan maksaa se, mitä olisi pitänyt lainalla maksaa. Säästetään lainan korot, ja tavallaan voidaan esim. sijoittaa nämä korot korkeakorkoisiin juttuihin.

Kun tätä taktiikkaa käyttää, niin huomaa sen, että jää enemmän rahaa käteen. Pitää kuitenkin muistaa että kysymyksessä ei ole isoista summista, vaan muutamista euroista muutamiin kymppeihin. Kuitenkin, kun käytetään tätä taktiikkaa, niin pitkällä tähtäimellä säästetään ja tienataan satoja/tuhansia euroja.

Jatkossa tulen laittamaan linkkejä yms. että miten kannattaa sijoittaa ja säästää. Kysymyksessä siis on minun oman riskitason mukaan tehtyjä päätöksiä. Jollakin voi olla isompi riskinottokyky, toisella taas pienempi.

, , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *